De Theatertroep speelt Zelensky Hier

Samen met theatermaker Arjen Arnoldussen en makerscollectief De Theatertroep heb ik een voorstelling geschreven over de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De Theatertroep speelt de voorstelling op 31 mei en op 1, 2 en 3 juni in Theater Bellevue in Amsterdam. Kaarten zijn hier te bestellen.

‘Toet.’ Het is Oekraiens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Zelensky daags na de inval door de Russen. Toet. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?

Theatercollectief De Theatertroep, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. De makers hebben zich korte tijd opgesloten in de repetitieruimte en zie hier!

De Theatertroep is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met een serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor onszelf hier. ‘Toet’!

 

Deze blogpost is ook beschikbaar in het %s.