Samen met Jan Beuving en Tom Dicke speelde ik in het najaar van 2020 de voorstelling De andere oudejaars. De voorstelling, uitgezonden op NPO3 bij BNNVARA, is hier terug te kijken.

Hieronder staan de flyertekst, credits en enkele recensiequotes:

De andere oudejaars

366 dagen telt 2020. Dat is 5856 keer anderhalf uur. Eén van die anderhalve uren gebruiken Jan Beuving en Patrick Nederkoorn om die andere 5855 te duiden. In grappen, verhalen en liederen. Van het goud dat er blonk tot het stof dat we hapten: alle tijd die de geest gaf komt nog één keer langs.

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn maakten in 2018 en 2019 samen een programma over de Belastingdienst. Het resultaat was volle zalen, een Annie M.G. Schmidtprijs en het ontslag van Menno Snel – staatssecretaris van financiën. Nu nemen Jan en Patrick, met Tom Dicke weer aan de vleugel, 2020 onder handen. U mag dus verwachten dat ook daar geen seconde van overblijft. Of de tijd moet tegen die tijd groepsimmuniteit hebben.

Credits

Tekst en spel: Jan Beuving en Patrick Nederkoorn

Muziek: Tom Dicke

Scriptadvies: Geert Lageveen

Techniek: Mark Verhoef

Foto: Maartje ter Horst

 

Recensiesquotes

-“Briljant cabaret, heftig geestig en origineel.” – Dagblad van het Noorden (*****)

-“Dit is het beste wat het cabaret op dit moment te bieden heeft.” – De Groene Amsterdammer

-“Buitengewoon origineel” – Theaterkrant (noemt het de beste oudejaarsconference van 2020)

-“Beuving en Nederkoorn plaatsen een treffende verbeelding van de tijdgeest, die ­afwisselend komisch en ontroerend is en geen moment verveelt. Extra spijtig dat de lockdown vroegtijdig een punt zet achter hun voorstelling.” – Trouw