Enkele jaren geleden las ik in een Duitse krant een artikel over de ‘aanstaande onthollandisering van de aarde’. Er stond: als maar de helft van alle prognoses over klimaatverandering klopt, dan is het niet de vraag of, maar maar de vraag wanneer Nederland onder de zeespiegel verdwijnt.

En wat moeten wij dan? Wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Gaan wij met 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen in caravans naar onze oosterburen rijden? Schaffen zij dat? En belangrijker: schaffen wij dat?

Hoogtij is een voorstelling over klimaatverandering, migratie en culturele verschillen die ik vanaf maart 2021 ga spelen in de theaters. De speellijst verschijnt in december op deze website.

In juni 2019 speelde ik al een Duitse versie van deze voorstelling, met de titel Die Orangene Gefahr, op La Strada in Bremen. De Kreis Zeitung noemde de voorstelling “een publieksmagneet”. In januari 2020 was de voorstelling te zien op de Internationale Kulturbörse in Freiburg. In 2021 speel ik ermee op festivals en in theaters in heel Duitsland.

Hier vind je een interview over Hoogtij in de Leeuwarder Courant.

Verder zijn er twee interviews te beluisteren over de voorstelling. Eén voor de podcast Lekker Anders (in het Duits) en één voor de podcast Later is alles beter.

 

Tekst en spel: Patrick Nederkoorn

Met dank aan: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Boekingen Nederland: Hummelinck Stuurman

Boekingen Duitsland: Entr’act

Trailer Die orangene Gefahr

28 april 2021 19:00 Hoogtij De Lieve Vrouw
Amersfoort Geannuleerd
28 april 2021 21:00 Hoogtij De Lieve Vrouw
Amersfoort Geannuleerd
30 april 2021 20:30 Hoogtij Theater Bellevue
Amsterdam Geannuleerd
01 mei 2021 20:30 Hoogtij Theater Bellevue
Amsterdam Geannuleerd

Foto's