Hoogtij is de nieuwste cabaretvoorstelling van Patrick Nederkoorn en gaat over klimaatverandering en de vraag: wanneer komen wij mensen eindelijk in actie?

De voorstelling werd genomineerd voor de theaterprijs Poelifinario en werd verkozen tot het beste cabaretprogramma van het seizoen 2022-2023 door De Groene Amsterdammer en Dagblad Trouw. Die laatste krant gaf de voorstelling ***** en schreef: “Nu eens is hij grappig, dan weer ontroerend, maar altijd houdt hij de spanning vast.” En: “Patrick Nederkoorn brengt een boodschap die beklijft”

 

Enkele jaren geleden las ik in een Duitse krant een artikel over de ‘aanstaande onthollandisering van de aarde’. Er stond: als maar de helft van alle prognoses over klimaatverandering klopt, dan is het niet de vraag of, maar maar de vraag wanneer Nederland onder de zeespiegel verdwijnt.

En wat moeten wij dan? Wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Gaan wij met 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen in caravans naar onze oosterburen rijden? Schaffen zij dat? En belangrijker: schaffen wij dat?

Dit artikel vormde het beginpunt van deze voorstelling.

Hier vind je een interview over Hoogtij in de Leeuwarder Courant.

Mocht je na het zien van de voorstelling behoefte hebben aan meer informatie, kijk dan hier.

Ik speel ook een Duitse versie van deze voorstelling onder de titel Die Orangene Gefahr, meer info over die voorstelling vind je hier.

Tekst en spel: Patrick Nederkoorn

Regie: Titus Tiel Groenestege

Liedteksten: Katinka Polderman, Johan Hoogeboom en Patrick Nederkoorn

Piano en arrangementen: Guido van de Meent

Licht en techniek: Mark Verhoef

Scenografie: Anneloes van Assem

Met dank aan: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Boekingen Nederland: Korthals Stuurman Theaterbureau

 

 

Foto's