Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Na elke voorstelling wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit?

Alle informatie over deze voorstelling (interviews, speellijsten, podcastuitzendingen) vind je op www.klimaatvoorstelling.nl

Theaterkrant schreef over deze voorstelling: “Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient dan alleen deze kleine serie in Bellevue.”

En Marjan Minnesma zegt over de voorstelling in HP/De Tijd: “De voorstelling heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Op een luchtige manier lieten ze zien wat er aan de hand is en wat we moeten doen om niet letterlijk kopje onder te gaan.”

 

Tekst en spel: Sjoerd Groeskamp en Patrick Nederkoorn

Regie: Titus Tiel Groenestege

Regie-advies: Michiel de Regt

Begeleiding: Dolf Jansen

Licht en techniek: HP Hulscher

Decor: Anneloes van Assem

Audio-begeleiding: Peter van Ewijk

Posterbeeld: Malte Müller

Mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Amsterdams Kleinkunst Festival, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en Theaterbureau Korthals Stuurman

Kijk voor meer informatie op: www.klimaatvoorstelling.nl