‘Toet.’ Het is Oekraiens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Zelensky daags na de inval door de Russen. Toet. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?

De Theatertroep is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met een serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor onszelf hier. ‘Toet’!

Tournee door het land vanaf februari 2024. De speeldata zijn hier te vinden.

 

(foto: Martijn Gijsbertsen, Trouw)

Cabaretier Patrick Nederkoorn, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en De Theatertroep delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van Zelensky, de komische acteur die nu president is van een land in oorlog. In deze voorstelling, gebaseerd op speeches, sketches en liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal95 en eigen teksten, proberen de makers uit te vinden wie de man is achter de legertrui.

Gespeeld door: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld & Nicoline Raatgever.

Beluister hier het gesprek met Arjen Arnoldussen, Kyrian Esser en Nicoline Raatgever voor de podcast van Theater Bellevue over de eerste try-outs van de voorstelling in juni 2023

Lees hier een interview met Patrick Nederkoorn voor Dagblad Trouw over de eerste try-outs van de voorstelling in juni 2023